Tikusta asiaa Godota odottaessa

Minulla on kesken englanninkielinen romaani, ja sen lukemisessa nyt vaan kestää vähän kauemmin kuin suomenkielisissä kirjoissa. En ole myöskään ehtinyt ihan kauheasti lukea kandin viimeistelyltä ja muilta opiskelujutuilta. Nyt onneksi alkaa pikkuhiljaa hellittää, mutta vain hetkeksi, koska reilun viikon päästä saan kuulemma hyvästellä oman elämäni seitsemäksi viikoksi eli siis suorittaa opetusharjoittelun. Toivon todella, että ehdin lukea jotakin muutakin kuin opettajanoppaita harjoittelun aikana, mutta en lupaa mitään, sen verran paljon olen saanut harjoittelun aikaavievyydestä kuulla.

Kävimme äidinkielen ryhmän kanssa katsomassa Kansallisteatterissa Godota odottaessa. Etukäteen vähän pelotti, koska a) teos on klassikko, b) se kestää kolme tuntia ja c) siinä ei tapahdu mitään. Esityksen jälkeen olo oli hämmentynyt, ja on kyllä myönnettävä, etten olisi ikinä itse päättänyt mennä katsomaan kyseistä näytelmää. Näytelmä kertoo siitä, kun kaksi kaverusta odottavat mystistä herra Godota ja juttelevat ja tekevät siinä ajankulukseen jotakin pientä. Näyttelijäntyö oli kyllä hienoa, mutta ei se minulle ihan riittänyt. Mitään kovin järkevää en osaa näytelmästä sanoa, sen on tulkittu ilmentävän sodanjälkeisen ihmisen juurettomuuden ja tyhjyyden tunnetta maailmassa. Itse en kyllä tiedä, pikemminkin tuli olo, että pitäisi päästä kysymään näytelmän kirjoittajalta, mitä hän on oikein ajatellut kirjoittaessaan näytelmän, jossa ei tapahdu mitään. Yhä edelleen toivon, että kun lähden katsomaan näytelmää, että siinä olisi jonkinlainen juoni. Mutta voinpahan ainakin sanoa nähneeni klassikkonäytelmän, jossa vain odotettiin, enkä edes nukahtanut kesken esityksen 😀

Vielä loppuun Muumipapan viisas ajatus, joka unohtui muumikirjapostauksesta. ”Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.” Tuon kun muistaisi joka päivä tai edes joka toinen.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s