Layla

Harjoittelun ensimmäinen viikko takana, ja olen melkoisen uupunut. Minua oli varoiteltu, että opetusharjoittelu on raskasta ja olinkin yrittänyt varautua siihen, mutta silti rankkuus yllätti täysin. Blogi ei kyllä nyt ole varmasti ensimmäisenä mielessä ainakaan näiden ensimmäisten viikkojen aikana, enkä ihan hirveästi ehdi lukeakaan muita kuin opettajan oppaita.

Jari Tervon Layla oli minulla enää ihan vähän kesken ennen harjoittelun alkaessa, ja sen sainkin luettua loppuun kaikesta kiireestä huolimatta. Olin kuullut Tervon uusimmasta paljon ylistäviä arvioita, joten odotukset olivat korkealla. Tervon teoksia en kuitenkaan ollut aiemmin lukenut.

Layla ei ole huono kirja, mutta minut se jätti jotenkin kylmäksi. En oikein pystynyt samaistumaan kirjan henkilöihin, koska he jäivät etäisiksi tai olivat epämiellyttäviä. Lisäksi ainakin kirjan alussa oli minusta kauheasti kirjoitusvirheitä, ehkä käsikirjoitukseen oli jäänyt virheitä tai sitten ne olivat tarkoituksellisia, mutta minua ne häiritsivät. Väkivalta, heikompien riistäminen, naisten alistaminen ja rahan valta ovat kirjan isoja teemoja. Layla avaa silmiä, karusti ja kaunistelematta, mutta ei päästä lähelle, mikä on vähentää sen vetovoimaa. Tervo on kuitenkin tarttunut tärkeisiin teemoihin ja Laylan voi nähdä ihmisoikeuksien puolustuspuheena, jollaisena se kyllä toimii. Ehkä ylistävät arviot olivat saaneet minut odottamaan ihmeitä, en minä kuitenkaan kehota jättämään Laylaa lukematta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s