Maija Poppanen

Reilu viikko on kulunut  harjoittelun päättymisestä ja tässä on koitettu toipua harjoittelukoitoksesta. Yllättävän kauan se tuntuukin vievän. Herään vieläkin viimeistään kahdeksan aikoihin aamulla, illalla sentään jaksan valvoa vähän pitempään kuin puoli yhteentoista. Muuten tekee lähinnä mieli katsoa telkkaria, leipoa ja urheilla. Lukeminen taas ei oikein maistu, ja olenkin lukenut varmaan kohta jo pari viikkoa yhtä kirjaa, mikä on minulle pitkä aika, varsinkin kun nyt olisi aikaa lukea. Päivät vain tuntuvat valuvan johonkin, mutta joskus se taitaa olla ihan sallittua.

Jotain olen kuitenkin lukenut. Harjoittelussa luin lapsille Maija Poppasta, mutta kirja jäi valitettavasti kesken, ja opettaja lupasi lukea sen loppuun oppilaille, mutta minäkin halusin lukea kirjan loppuun. P. L. Traversin Maija Poppanen on klassikko, joka on minulle tärkeä kirja. Se oli tavallaan ensikosketukseni fantasian piirteisiin, joita vierastin aika kauan. En tiedä, mikä sai minut valitsemaan Maija Poppasen kirjaston hyllystä (Ehkä se, ettei sieltä enää tuntunut löytyvän helposti sellaisia kirjoja, joita en olisi ollut jo lukenut. Ala-asteella kaverit eivät tulleet mielellään kanssani kirjastoon, koska minulla kesti niin kauan aikaa löytää luettavaa. Luokkalehdessäkin motokseni oli kirjattu: ”Mä oon lukenu sen jo.”), mutta hyvä, että valitsin. Eikä ollut Maija Poppasen taika mihinkään kadonnut. Maija Poppanen on yhä edelleen tiukka, nenäkäs, turhamainen ja ankara, mutta samalla rakastettava, täynnä yllätyksiä ja saa hommat hoidettua. Lempilukuni on se, jossa kaksoset puhuvat kottaraisen kanssa, se ei ole muuttunut mihinkään reilussa kymmenessä vuodessa. Onpa Maija Poppasesta tehty vastikään uusi suomennoskin, oikein kelpo sekin, mutta kuvat ovat minusta paremmat vanhassa painoksessa. Jos tämä tiukka lastenhoitaja ei ole tuttu, suosittelen ehdottomasti lukemaan Poppasen. Kirja on paljon parempi kuin elokuva kuten yleensä muutenkin.

P.S. Olen myös leiponut hyviä ja lohduttavia banaanimuffinsseja, mutta en nyt jaksa kaivaa ohjetta, joten niistä myöhemmin lisää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s