Kirpeää kandikakkua

Kutsuin tässä taannoin opiskelukavereita kylään ihan muuten vaan, ja juhlittin siinä samalla harjoittelun loppumista, mun kandiutumistani ja ylipäätään kevättä. Kaiken tämän kunniaksi leivoin key lime pieta, jota olinkin halunnut kokeilla jo pitkään. Piirakan valmistaminen oli helppoa, vain limen kuoren raastaminen oli yllättävän työlästä ja aikaavievää. Piirakasta tuli aika kirpeää minun makuuni, tosin kermavaahto pehmensi makuja kivasti. Piirakka sai paljon kehuja, mutta ei kyllä noussut minun lempparikseni, koska pidän makeammasta. Tässä piirakan ohje, jonka olen jostain netin syövereistä joskus koneelleni tallentanut.

Key lime pie eli amerikkalainen limepiiras

täyte:

4 rkl raastettua limenkuorta (minulla taisi tulla vain kaksi, mutta ei haitannut)
4 keltuaista
1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa
1 dl tuorepuristettua limemehua (tähän meni minulla 4 limeä)

pohja:

150 g digestive-keksejä
75 g voita

lisäksi:
halutessasi kermavaahtoa

Tee ensin täyte. Vatkaa kulhossa limenkuorta ja keltuaisia muutama minuutti, kunnes väri muuttuu vihertäväksi. Lisää sen jälkeen sekaan maito koko ajan kevyesti vatkaten, ja lopuksi mehu. Jätä huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi — tänä aikana täytteen tulisi saostua huomattavasti.

Tee pohja: Jauha keksit hienoksi joko monitoimikoneessa tai vanhanaikaisesti nuijimalla. Sulata voi ja sekoita keksien sekaan.
Laita irtopohjavuoan tai piirakkavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksi-voiseos pohjalle ja osittain reunoille.

Paista pohjaa 165-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes se alkaa hieman ruskistua.

Ota sen jälkeen pohja uunista ja kaada päälle täyte. Laita takaisin uuniin n. 15-17 minuutiksi. Piiras on valmis, kun täyte on asettunut, mutta heilutettaessa tytisee vielä. Huomaa, että key lime pien ei kuulu ruskistua uunissa.

Jäähdytä piiras kokonaan ja viilennä sen jälkeen jääkaapissa (tähän menee useita tunteja, piiraan voi hyvin tehdä myös jo edellisenä päivänä). Tarjoile limesiivujen ja kermavaahdon kanssa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s