Keskeneräiset

Tom Rachmanin Keskenräisistä sain tietää jonkun blogin kautta, en vain enää muista, minkä. Kannatti uskoa suositusta. Keskeneräiset kertoo eräästä kansainvälisestä sanomalehdestä ja sen kuihtumisesta. Teos on kirjoitettu oivaltavasti kahdentoista erillisen, toisiinsa limittyvän tarinan muotoon. Lukiessa oli hauskaa bongata edellisestä tarinasta tuttuja henkilöitä seuraavasta tarinasta ja saada ahaa-elämyksiä siitä, miten kukakin henkilö liittyi toiseen henkilöön. Lisäksi tarinoita täydensi palanen lehden historiaa jokaisen tarinan lopuksi.

Rachmanin henkilöt ovat kaikki jotenkin pettyneitä elämäänsä tai hukassa sen kanssa. Silti tarinat eivät ole toivottomia, mutta henkilöiden täytyy uskaltaa kääntää uusi lehti elämässään ja luopua vanhasta, jotta parempaa olisi luvassa. Henkilöt ovat ihanan inhimillisiä kaikkine vikoineen ja epävarmuuksineen, toisilla on jopa absurdin pitkälle vietyjä omituisuuksia kuten kustantaja oliver Ottilla, mutta Rachmanin kirjoitustyyli saa toivomaan heille hyvää kaikista heidän kummallisuuksistaan huolimatta.

Luin kirjaa verraten kauan, sillä jotenkin nämä tarinat vaativat sellaista makustelevaa lukemista. Mikään ahmimiskirja Keskeneräiset ei mielestäni ole, mutta mielestäni hitaammin lukemalla saa kirjasta enemmän irti, sillä vaikka tarinat ovat melko lyhyitä, niissä tapahtuu paljon. Erityisen ilahduttavaa oli yllättyä melkein jokaisen tarinan lopussa jostakin yllättävästä käänteestä. Lisäksi nautin herkullisen erilaisista, inhimillisistä, mutta tarpeeksi omalaatuisista henkilöhahmoista esimerkiksi lehden uskollisesta lukijasta Ornellasta ja talousjohtaja Abbey Pinnolasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s