Kursseja saksaksi

Tällä viikolla orientaatioviikot olivat ohi, ja oli aika astua oikeasti vaihto-opiskelijan arkeen. Tämä tarkoitti kursseja saksaksi ja minun tapauksessani osaa myös (onneksi) englanniksi. Täällä ei muuten tunneta mitään yhteistä ilmoittautumissysteemiä kursseille, vaan kurssista riippuen kurssille voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia kurssin opettajalle, moodle-sivustolla tai jonkinlaisessa ilmoittautumissysteemissä (jota kaikki eivät kuitenkaan käytä). Joillekin kursseille ei tarvitse ilmoittautua ollenkaan etukäteen, vaan se riittää, kunhan ilmaantuu paikalle oikeaan aikaan ja paikkaan. Saksalainen systeemi ei ole ihan kauhean toimiva (vaikkei minulla tosin ole ikävä weboodin paniikki-ilmoittautumisia, ilmoittautuminen alkaa 8.00, 8.01 kurssi on täynnä), koska eräällekin kurssille yritti änkeä lähemmäs sata opiskelijaa. Sitten osa potkittiin pois kurssilta. Onneksi vaihtareilla on erityisasema, ja minä sain pysyä eräällä kurssilla, vaikka saksalaisia kanssaopiskelijoita potkittiin pois kurssilta.

Opiskelu saksaksi on osoittautunut vielä vähän haastavammaksi kuin olin kuvitellut. Muutaman kurssin kohdalla on ollut pakko jättää kurssi ottamatta jo ensimmäisen kerran perusteella. Meille sanottiin, että tämä on ihan tavallista, mutta kyllä se vähän luonnon päälle otti, kun tajusi, ettei vain tajua tarpeeksi selvitäkseen kurssista. Onneksi voi kuitenkin ottaa jonkin muun kurssin liian vaikean tilalle: tämä on ei-keskitetyn ilmoittautumisen etuja.

Olen kohta ollut täällä kolme viikkoa, vaikka se tuntuukin enemmänkin kolmelta kuukaudelta: aika tuntuu käyttäytyvän täällä jotenkin toisin kuin kotona. Onneksi en ole ihan niin pihalla kuin ensimmäisellä viikolla, mutta kyllä koko ajan tulee eteen uusia tilanteita, joissa ei oikein osaa toimia. Esimerkiksi tänään en vain saanut imuria toimimaan, se ei vaan suostunut käynnistymään, tuli hitusen tyhmä olo 😀 No, onneksi on olemassa harja, rikkalapio ja moppi. Pesukonetta sen sijaan osasin käyttää.

Loppuviikosta Saksaa on hellinyt lämpöaalto. Kelit ovat olleet kuin kesällä Suomessa. Tänään kävelin puistossa päälläni hame ja t-paita, eikä sukkahousuja ja on kuitenkin jo lokakuu. Jee, ei tarttis tulla kylmä ollenkaan, sanoo suomalainen ja lopettaa tällä kertaa tähän.

Tämänpäiväisen kävelyretken varrelta, ihan tästä lähiympäristöstä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s