Seuraelämän säännöt

Juuri ennen pääsiäistä sain luettua Amor Towlesin Seuraelämän säännöt, joka sijoittuu 1930-40-luvun New Yorkiin. Se kertoo Kateysta ja Evestä, jotka ovat kämppäkavereita ja ystävyksiä. He käyvät töissä ja huvittelevat lopun aikaa. Tyttöjen rahat ovat tiukilla, mutta hauskaa he osaavat pitää. Eräänä iltana he tapaavat hienostuneen pankkiiri Tinker Grayn, joka on tullut etsimään veljeään. Kolmikko ystävystyy, mutta asiat mutkistuvat, kun he joutuvat onnettomuuteen, joka muuttaa kaiken. Ehkä eniten kirja on kuitenkin Kateyn kasvutarina, vaikka muita henkilöitä onkin paljon.

Seuraelämän säännöt -kirjan takakanteen on kerätty arvioita kirjasta. Yhdessä niistä sanotaan, että parasta on, kun kirja vie kokonaan toiseen aikaan ja paikkaan. Edellinen on harvinaisen totta tämän romaanin kohdalla. Seuraelämän säännöt vie kokonaan toiseen aikaan ja paikkaan. Siellä ei ole itsestäänselvyys, että nainen voi pärjätä omillaan. Siellä kuitenkin tuntuu toisinaan siltä, että elämä on vähän huolettomampaa kuin nykyään. 006

Pidin kirjan verkkaisesta, mutta samalla soljuvasta tyylistä ja helppolukuisuudesta. Kirjailija ei yrittänyt kikkailla kertojaratkaisuilla tai takaumilla, vaan tarina itsessään kiehtoi ja sai lukemaan eteenpäin. Kirjasta jäi hieman haikea olo, mutta samalla tavalla kuin jo eletystä elämästä, jostain oikein ihanasta tai tapahtumarikkaasta ajanjaksosta. Tunne on siis ehkä enemmänkin nostalginen ja lempeän hyväksyvä mennyttä kohtaan kuin kurkkuun palan nostavan haikea.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s