Naisena olemisen taito

Olin kuullut Caitlin Moranin Naisena olemisen taidosta niin paljon hehkutusta ja kehuja, että pakkohan se oli lukea, eikä kyllä tarvinnut pettyä. Moranin kirja on feministinen manifesti, jossa Moran kertoo paljon itsestään ja kokemuksistaan, mutta myös tarttuu aikamme kummallisiin ilmiöihin ja jopa vähän saarnaakin.

Naisena olemisen taito on kuin raikas tuulahdus. Siinä puhutaan asioista suoraan ja niiden oikeilla nimillä. Moranilla on myös taito olla samaan aikaan sekä hauska että vakavasti otettava, ja näin kirja pysyy helppolukuisena, mutta ei missään nimessä liian kevyenä. Moran kertoo omista hämmennyksistään, niistä tilanteista, joissa hänellä ei ole ollut tietoa siitä, miten olla nainen, ja laajentaa nämä tilanteet yleisiksi epäkohdiksi ja feministisiksi kysymyksiksi.

IMG_3762

Huomasin myös hihitteleväni itsekseni Moranin tyylille ja esiin nostamille kysymyksille. Hän osuu naulan kantaan. On hirvittävän virkistävää, että joku uskaltaa puhua naisen elämän oletetuista itsestäänselvyyksistä kuten karvanpoistosta, korkokengistä, seksismistä ja äitiydestä, suoraan, kaunistelematta ja kyseenalaistaen. Tämä tosiaan on kirja, joka jokaisen naisen ja miehen tulisi lukea.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s