Yhden elämän muistot

David Foenkinosin Yhden elämän muistot kertoo Patrickista, joka työskentelee hotellin yövartijana. Hän haaveilee kirjoittavansa joskus romaanin, mutta oikeasti hänen elämänsä on varsin tylsää ja harmaata. Kirjassa kaikki alkaa siitä, kun Patrickin isoisä kuolee. Patrick havahtuu siihen, miten rajallista aika on. Tapahtumat lähtevät oikeastaan käyntiin vasta sitten, kun vanhainkotiin joutunut isoäiti päättää karata. Patrick lähtee etsimään isoäitiä, ja isoäidin lisäksi hän tapaa tulevan vaimonsa.

IMG_3873

Yhden elämän muistot lähtee liikkeelle melko verkkaisesti, mutta loppua kohden tapahtumat tiivistyvät. Kirjan rakenne noudattelee kenties päähenkilö Patrickin elämää, jossa ei aluksi tunnu tapahtuvan oikein mitään, mutta yhtäkkiä se onkin täynnä tapahtumia, ihmeellisiä hetkiä, tosin myös suurempaa suruakin kuin aiemmin. Rakenne on myös sillä tapaa hauska, että lomittain etenevät tapahtumat ja satunnaiset muistot ties kuinka monesta oikeasta ja kuvitteellisesta henkilöstä.

Yhden elämän muistot muistuttaa ajan rajallisuudesta, mutta se kehottaa myös uskaltamaan rakastua ja rakastaa. Samalla teos on päähenkilö Patrickin kasvutarina. Pidin kirjasta, sen hauskasta rakenteesta. Jotakin jäi kuitenkin uupumaan, koska uskon, ettei tarina jää mieleeni kovin pitkäksi aikaa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s