Jää hyvästi

Otsikko ei ole mikään blogin lopettamisilmoitus, vaikka olenkin kirjoitellut aika laiskasti viime aikoina. Kyseessä on siis taas kirja, tällä kertaa Anne Tylerin teos nimeltään Jää hyvästi. Se kertoo Aaronista, jonka vaimo on kuollut tapaturmaisesti pihapuun kaaduttua hänen päälleen. Aaron yrittää selvitä tästä äkillisestä iskusta niin hyvin kuin taitaa, mutta toipuminen pääsee alkuun oikeastaan vasta sitten, kun hänen vaimonsa Dorothy yhtäkkiä tuleekin Aaronia vastaan kaupungilla.

Jää hyvästi kertoo leskimiehen surusta hellästi ja ymmärtäen. Tyler kuvailee Aaronin surun vaiheita pienin esimerkein, jotka valaisevat paljon. Esimerkiksi kohta, jossa Aaron suuttuu työpaikkansa sihteerille, jäi mieleeni. Samoin Aaronin viivyttely astua tuhoutuneeseen taloonsa, jossa vaimo kuoli, on liikuttavaa luettavaa. Jää hyvästi ei kuitenkaan ole mikään pelkkä nyyhkykirja, vaan surun takaa pilkahtaa toivo helpommasta, eikä lempeää huumoriakaan unohdeta. Ehkäpä kirjan sanoman voisi tiivistää seuraavasti: elämä jatkuu kaikesta huolimatta, joskus onni on lähempänä kuin huomaakaan ja mennyt ei ole täydellistä.

Jää hyvästi oli kirjastosta napattu pikalaina, ja jouduin palauttamaan sen niin kiireesti, etten ehtinyt ottaa kuvaa kirjasta, mutta eiköhän googlaamalla löydy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s