Häähuumaa lauantaina

Alexander McCall smithin Mma Ramotswe -sarja on ehtinyt 13. osaan, ja yhä edelleen sarja saa hymyilemään ja muistuttaa elämän pienistä, mutta yllättävän tärkeistä asioista. Tässä viimeisimmässä osassa Mma Makutsi menee vihdoin naimisiin Phutinsa kanssa, ja Mma Ramotswe selvittää outoja karjasurmia. Autokorjaamon Charliella on ongelma, jonka ratkaisemisessa yrittävät auttaa sekä Mma Makutsi että Mma Ramotswe, ja ehtiipä Mma Ramotswen vanha valkoinen pakettiautokin kummitella.

IMG_3898

Häähuumaa lauantaina on taattua Alexander McCall Smithiä: elämäniloista, vähän naiivisti kirjoitettua, mutta sujuvaa tekstiä. Eipä näiltä kirjoilta mitään jännittäviä kertojaratkaisuja, rakennekikkailua tai muuta kaunokirjallisesti vaativaa tarvitse odottaa, mutta sujuva perusteksti toimii aivan mainiosti. McCall Smithin Mma Ramotswe -kirjoissa on myös tuttu, niille ominainen, vähän naiivi tyyli. Aluksi pidin sitä ihan hauskana, mutta kieltämättä mitä enemmän olen lukenut Mma Ramotswesta, minua on käynyt häiritsemään tämä seikka. Se saa ikään kuin uskomaan, että Afrikassa ollaan vähän typerämpiä ja naiivimpia kuin länsimaissa.

Miksi sitten aina tartun uusimpaan Mma Ramotswe -teokseen? Siitä yksinkertaisesta syystä, että välillä on ihana lukea kirjaa, jonka tietää viihdyttäväksi ja tutun turvalliseksi, samanlaiseksi kuin ennenkin. Olen myös jollain tavalla kiintynyt kirjasarjan hahmoihin inhimillisine ominasuuksineen ja omine kummallisuuksineen. Myös McCall Smithin kirjoista kumpuava elämänasenne on mukavan lempeää nykypäivän kiireessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s