Mustikkavispipuuroa

Opiskelut ovat taas alkaneet, ja tänä vuonna taas vaihteeksi melko intensiivisesti. Aloitin englannin sivuaineen, ja parin viikon ajan olenkin viettänyt aikani englannin perusopintojen kursseilla fuksien kanssa. Enpä ole ihan hirveästi ehtinyt lukemaan, mutta vähän olen tehnyt kokeiluja keittiössä.

Isä poimi tänä kesänä niin paljon mustikoita, että niitä liikeni minunkin pakkaseeni. Siitä lähti idea kokeilla vispipuuroa puolukoiden sijaan mustikoista. Googlettelin eri ohjeita netistä, mutta melko samanlaisia ne olivat kaikki mitä nyt marjojen ja sokerin määrä vaihteli. Mustikkavispipuurosta tuli mielestäni lempeämmän makuista kuin perinteisestä puolukkaversiosta, eikä puuroon jäänyt samalla tavalla marjojen kuoria, vaan ne hajosivat paremmin puuroon. Oman varsin mukavasti onnistuneen puuroni tein seuraavan ohjeen mukaan.

Mustikkavispipuuro

  • 1 l vettä
  • 5 dl mustikoita
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  • 1 dl sokeria

Laita kattilaan vesi ja mustikat ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Vispaa mannasuurimot ja sokeri kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 minuuttia. Vaahdota hyvin jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella (onnistuu käsipelilläkin, mutta on aika työlästä).

IMG_3930

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s