Luulotieteen kandidaatti

Kreetta Onkelin kolumneja on koottu kirjaan, jonka nimi on varsin hauska: Luulotieteen kandidaatti. Onkelin kolumnien aiheet käsittelevät muun muassa kotia, naisen elämää, Venäjää, taloutta, kommunikointia, kasvatusta, työelämää ja ulkonäköä, päästäänpä vähän matkustamaankin.

Kolumnistin tehtävänä on provosoida teksteillään, ja sen Onkeli kyllä tekee. Tajusin lukiessani, että luen mielelläni kolumneja, joiden kirjoittajan kanssa olen samaa mieltä, mutta kun en ole samaa mieltä, ei kolumnin lukeminen olekaan niin mukavaa. Silmiä avaavaa se on joka tapauksessa, oli sitten samaa mieltä tai ei. Senkin tulin lukiessani tajunneeksi, että kolumnissa esitelty mielipide on kolumnistin mielipide, siis yksi monien joukossa, vaikka toki se saa enemmän näkyvyyttä kuin tavallisen tallaajan mielipide. 

IMG_4058

Onkelin kolumnit olivat mukavaa bussilukemista, pari kolumnia ehti hyvin lukea matkalla kotoa keskustaan. Iltaisinkin oli kätevä lukea pari juttua ja käydä sitten nukkumaan, eipähän tarvinnut silmät ristissä odotella luvun loppua, kun tiesi, että kolumnit ovat lyhyitä. Jostain syystä en muista näin jälkikäteen kovin hyvin kolumneja ja niiden sisältämiä mielipiteitä, joten eipä kokoelma nyt kovin ikimuistoinen taida olla. Eniten kolahtivat ulkonäköä, kasvatusta ja naiseutta käsittelevät kolumnit. Lukemisen arvoinen kirja kuitenkin on ja lisäksi vielä kooltaan ihanan pieni (15 cm x 11 cm) ja käteen sopiva.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s