Uusia lastenkirjatuttavuuksia

Harjoittelun innoittamana olen viime aikoina lukenut lapsille suunnattuja kirjoja. Täytyyhän tulevan luokanopettajan pysyä kartalla lastenkirjallisuudesta, jotta voi sitten suositella lukemista oppilaille. Lasten- ja nuortenkirjat ovat myö ihanan nopeita aikuisen lukea.

Ensimmäisenä esittelyssä on Sanna Iston Tinka ja Taika, jonka luimme harjoitteluluokalle ääneen. Tinka ja Taika ovat sisaruksia, jotka eivät ole nähneet mummoaan sitten vauvaikänsä. Nyt mummo on kuitenkin tulossa vierailulle ja tyttöjä jännittää. Mummo tuo tullessaan salaperäisen matka-arkun ja mummon tulon myötä talo tulvahtaa täyteen salaisuuksia. Tinka ja Taika alkavat pohtia, voisiko mummo olla noita ja he siten noidan lapsenlapsia. Tinka ja Taika on kirjoitettu tosi huolella ja kieli on hyvää. Julia Vuoren värikuvat elävöittävät tekstiä. Ekaluokkalaiset ainakin tuntuivat tykkäävän kirjasta, ja uskoisin tämän uppoavan vähän vanhempiinkin lapsiin.

IMG_4236

Toinen uusi tuttavuus on Niina Hakalahden Tuukka-Omar, jonka isä on kotoisin Syyriasta ja äiti Suomesta. Tuukka-Omarilla on myös isosisko Liina ja paras kaveri Paavo. Tuukka-Omar ja Paavo pelaavat yhdessä shakkia, koettavat varautua luokkaretkeen, jolla mennään eräilemään ja selvittelevät poikien kokoisia ja vähän suurempiakin ongelmia. Hakalahti kuvaa sopivan arkisesti monikulttuurisuutta, jonka keskellä Tuukka-Omar elää joka päivä. Minusta on myös kivaa, että Tuukka-Omar ja Paavo ovat rauhallisempia poikia, jotka eivät niin perusta urheilusta, vaan rakentelevat ja tutkivat mieluummin. He kuitenkin joutuvat perehtymään jääkiekkoonkin jatko-osassa, jonka nimi on Ylämummoon, Tuukka-Omar.

IMG_4222Kolmas uusi tuttavuus on Martin Widmarkin Sirkuksen arvoitus, joka kuuluu Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarjaan. Jokaisessa osassa Lasse ja Maija selvittävät asuinkaupungissaan Vallilassa erilaisia arvoituksia ja rikoksia eli nämä kirjat ovat salapoliisitarinoita lapsille. Lukupiiriryhmämme tuntuivat pitävän kovasti tästä kirjasta ja minustakin se oli varsin kiva. Kirjan kuuluminen sarjaan on siitä mukava asia, että opettaja voi helposti suositella muitakin sarjan kirjoja lisälukemiseksi, jos oppilas on pitänyt yhdestä sarjan kirjasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s