Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän

En meinannut lukea Riikka Pulkkisen uusinta ollenkaan, koska se vaikutti liian hömpältä. Sitten kävin Korjaamon kirjamarkkinoilla kuuntelemassa Pulkkisen haastattelua kyseisestä kirjasta ja päätin haastattelun innoittamana kuitenkin lukea sen. Sen verran kiinnostavalta kirja kuitenkin vaikutti.

Vaikken kauheasti välitäkään chick litistä, Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän ei ole ihan perinteistä chick litiä kaikkine kliseineen, vaan Pulkkinen on ilotellut genren kliseillä ja kirjoittaa huoliteltua ja kaunista kieltä. Hän kertoi haastattelussakin halunneensa leikkiä naisille suunnatun kirjallisuuden kliseillä, mutta kirjoittaa silti hyvää kieltä.

IMG_4235

Kirja alkaa varsin tutusta tilanteesta: Iiris on tullut jätetyksi ja alkaa toteuttaa kumouksellista self help -terapiaa ja oppii siinä sivussa paljon itsestään, käsityksistään ja käytöksestään. Kirjassa on mukana useita tärkeitä sivuhenkilöitä, jotka kaikki opettavat Iirikselle jotakin. Tapahtumista ei ole pulaa, mutta kirja pysyy kuitenkin hyvin kasassa.

Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän on varsin kepeä ja nopea luettava, mutta ei kuitenkaan mitenkään turhanpäiväinen kirja, Minusta on hauskaa, että Pulkkinen on kirjoittanut ihan erilaisen kirjan kuin aikaisemmat teoksensa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s