Konstan seikkailuja

Lastenkirjoilla jatketaan. Olen kuullut paljon kehuja Tuula Kallioniemen Konsta-kirjoista, ja koska havaitsin, että osaan vinkata lapsille lähinnä kirjoja, joissa on tyttöpäähenkilö, päätin tutustua Konsta-kirjoihin. Konsta on aikaisemmin seikkaillut kuvakirjoissa, mutta minä aloitin Konstan kanssa ekaluokalta.

IMG_4268

Konsta, eka A kertoo hienosti lapsen näkökulmasta ensimmäiseen luokkaan liittyviä jännityksiä, iloja ja pelon aiheita. Huumoria ei ole kuitenkaan unohdettu ja ainakin harjoitteluluokkani opettaja kertoi, että hänen ekaluokkalaisensa olivat samaistuneet kovasti Konstaan ja kirjan tapahtumiin ja välillä hihitelleet ääneen opettajan lukiessa. Konsta sopii siis mainiosti myös ääneen luettavaksi.

Lisäksi luin kaksoisniteen, jonka ensimmäisessä kirjassa Konsta kesälomailee isovaarin luona ja toisessa on jo iso tokaluokkalainen. Nämä molemmat kirjat olivat hauskoja ja täynnä arjen kuvausta sekä lapsen näkökulmaa. Konstan toinen kouluvuosi tuo mukanaan kaverisotkuja, vähän kiusaamistakin, mutta onneksi myös rutkasti oppimisen iloa ja suvaitsevaisuutta. Konsta-kirjoja uskallan kyllä suositella tuleville oppilailleni, jos minulle sattuu alkuopetusluokka. Konsta on hahmona myös mainio: ei mikään kovis, vaan välillä vähän ujo ja pelokaskin, mutta sisukas ja selvästi selviytyjätyyppi.

Mainokset

2 thoughts on “Konstan seikkailuja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s