Varamies

David Nichollsin Varamies kertoo Stephen C. McQueenista, jonka näyttelijänura ei ole oikein koskaan ottanut tuulta alleen, vaikka mies itse rakastaa työtään. Hän on joutunut tyytymään ruumiiden esittämiseen tv-sarjoissa ja hänen näyttelijänuransa toistaiseksi suurin hitti on ollut päärooli DVD-elokuvassa Osku Orava laulaa lasten suosikkeja. Henkilökohtaisessa elämässä ero vaimosta on ottanut koville, ja vaikka Stephen haluaa nähdä tytärtään Sophieta mahdollisimman paljon, etäisän rooliin totutteleminen on osoittautunut vaikeaksi.

Nyt Stephen on kuitenkin saanut paikan kansainvälisen supertähden Josh Harperin varamiehenä Lontoon West Endissä, ja hän toivoo pääsevänsä loistamaan lavalle. Valitettavasti Josh ilmestyy näytöksiin täsmällisesti ja Stephenin on ollut tyytyminen hyvin pieneen osaan aivan näytelmän lopussa. Lukija saa jännittää, pääseekö Stephen lavalle ja miten hänen henkilökohtainen elämänsä mullistuu, kun hän tapaa Joshin vaimon, joka osoittautuu heti ensitapaamisella Stephenin makuun juuri sopivan kauniiksi, ironiseksi ja nokkelaksi.

IMG_4571

Varamies muistuttaa rakenteeltaan tv-sarjaa: siinä on paljon nokkelaa dialogia, hersyvää tilannekomiikkaa ja nopeita leikkauksia  tilanteesta toiseen. Loppua kohden käänteiden määrä lisääntyy, mutta paketti pysyy hyvin kasassa. Loppu on ehkä hieman ennalta-arvattava, mutta ihan mainio, eikä kuitenkaan liian selitetty. Myös lukijan omille arvailuille jää tilaa. Nicholls onnistuu myös saamaan lukijan Stephenin puolelle, vaikka hän onkin henkilönä hieman vässykkä, eikä oikein menesty. Silti hänelle toivoo hyvää.

Varamies oli lukukokemuksena mukava: teksti on sujuvaa, henkilöt kiinnostavia ja aihe ja teemat ovat hyvin valittuja ja mielenkiintoisia. Vaikka päähenkilö onkin vähän hukassa, hänen etsintänsä on viihdyttävää luettavaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s