Galtbystä länteen

Minulla on pitänyt kiirettä gradua kirjoittaessa, mutta koska olen ollut ahkera, näyttää siltä, että pian tuo iso tutkielmamörkö on ihan oikeasti valmis. Oman aikansa ovat ottaneet myös syksyn opinnot. Olen kuitenkin iltaisin lueskellut, mutta luetuista kirjoista kirjoittaminen on vain jäänyt.

Viime viikonloppuna sain luettua Leena Parkkisen Galtbystä länteen, joka osoittautui koukuttavaksi lukukokemukseksi. Alkuasetelma on yllätyksellinen, ja kirjailija sai minut mukaansa heti alkulehdiltä lähtien. Tarinassa on mukana sekä menneisyyden tapahtumia että nykyajan ongelmia. Karen, iäkäs nainen palaa selvittämään vanhaa murhaa, josta aikanaan syytettiin hänen veljeään. Monen mutkan kautta hänen mukaansa Fetknoppenin saarelle lähtee myös iranilaistaustainen Azar, jonka oma henkilökohtainen elämä on melkoisen solmussa. Ei ihan heti uskoisi, että nämä kaksi muodostaisivat uskottavan päähenkilökaksikon, mutta näin vain on.

IMG_4573

Päähenkilövalinnoillaan Parkkinen pystyy nostamaan esiin sekä vanhoja että uudempia tapahtumia. Kirjoitustyyli on koukuttava ja hyppii ajassa, mutta rakenne ei tee kirjasta vaikeasti seurattavaa. Juuri kun on saanut tietää tai on saamaisillaan tietää jotakin hyvin oleellista, kertoja tai aika vaihtuu. Kirjaa olikin hankala laskea käsistään. Takakannessa kirjaa kuvataan romaaniksi sisaruudesta ja menettämisestä, mikä mielestäni kuvaa sen teemoja hyvin. Jos kaipaa kiinnostavaa ja vähän salaperäistä tarinaa, hieman menneisyyden nostalgiaa ja rippusen nykyajan haasteita vetävästi ja huolella kirjoitetussa paketissa, Galtbystä länteen on oiva valinta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s