Voittamaton

Chris Cleaven aikaisempi tuotanto on ollut mieleeni, eikä Voittamaton tehnyt tähän poikkeusta. Voittamaton vie lukijan kilpapyöräilyn ja – urheilun maailmaan maailmaan, joka minulle ainakin on vieras, eikä herätä sen suurempia intohimoja. On taitavan kirjoittajan merkki, että saa lukijan innostumaan aiheesta, joka ei sen kummemmin kiinnosta.

Kirjan päähenkilöt ovat Kate ja Zoe, jotka ovat pyöräilijöinä toistensa pahimmat kilpakumppanit, mutta myös ystäviä, joiden suhde ei ole ihan helppo. Molemmat naiset ovat tehneet elämässään vaikeita valintoja, ja kummankin mielessä elää yhä unelma olympiavoitosta. Kate kamppailee miehensä kanssa 8-vuotiaan Sophie-tyttärensä syövän pahenemista vastaan, kun taas Zoe elää riskialttiisti ja yrittää selättää skandaalin toisensa perään. Molemmat naiset valmistautuvat Lontoon olympialaisiin, mutta kun sääntöjä muutetaan niin, että vain toinen voi osallistua, alkaa naisten viimeinen taistelu.

IMG_4577

Voittamaton kertoo ystävyydestä, rakkaudesta, vanhemmuudesta ja elämän mahdottomista valinnoista, sanotaan kirjan takakannessa. Tämä pitää minusta hyvin paikkansa, mutta itselleni tärkeimmäksi teemaksi nousivat valinnat. Ajattelin monessa kohtaa, miten mahdottomia valintoja päähenkilöt joutuvat ja olivat joutuneet tekemään, ja miten kauaskantoisia seurauksia noilla valinnoilla oli ja tulee olemaan.

Pidin myös kirjan rakenteesta, jossa eri henkilöt pääsivät vuorollaan kertomaan tapahtumista niin kirjan nykyhetkessä kuin menneisyydessäkin. Rakenne toimii ja henkilöt ovat aidon uskottavia. Cleave kuvaa lisäksi hienosti urheilusuorituksen fyysisiä tuntemuksia ja kilpailemisen psykologiaa, sitä melkoista itsekkyyttä, jota voittamiseen vaaditaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s