Kaikki oikein

Harmaa ja kolea syksy alkaa opiskelukiireiden ohella syödä naista. Onneksi kirjojen avulla pääsee välillä pakoon kaamosta ja oman elämän kommervenkkejä. Anna-Leena Härkösen Kaikki oikein sopii tähän hommaan erityisen hyvin. Se on rakenteeltaan selkeä (ei mitään aikatasokikkailuja tai vastaavaa), kieleltään rikas ja ilahduttava ja juoneltaan reippaasti etenevä kokonaisuus.

IMG_4624

Kirjassa ikänsä kituuttanut Eevi ja hänen aviomiehensä Kari voittavat lotossa seitsemän miljoonaa. Heidän elämänsä muuttuu kertaheitolla, eivätkä kaikki muutokset ole mieluisia: ystävien ja sukulaisten suhtautuminen muuttuu, ilmenee yllättäviä pelkotiloja rahojen yhtäkkisestä katoamisesta ja avioliittokin rakoilee. Suuren summan voittaminen tuo toki mukanaan myös ihanaa luksusta ja huolettomuutta.

Kaikki oikein on Anna-Leena Härkösen taattua laatua, ja erityismaininta hänelle on annettava elävistä kielikuvista ja osuvista ilmauksista. Eevi päästelee suustaan hulvattomia, mutta samalla maaliinsa täydellisesti osuvia juttuja, että kirjaa lukee jo siitä ilosta. Minulle jäi erityisen hyvin mieleen kohta, jossa Eevi kuvailee työtoveriaan: ”Näytti intiaaniprinsessalta ja käyttäytyi kuin maamyyrä.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s